1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Blank white screen on 7" Pendo Pad

Discussion in 'Android Devices' started by firthy1234, Jan 14, 2014.

  1. firthy1234

    firthy1234 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 14, 2014

    Jan 14, 2014
    5
    1
    6
    my pendo pad 7", has a white screen when turned on and nothing else, would appreciate help.........
     

    Advertisement

  2. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    Rank:
     #2
    Points:
    4,238
    Posts:
    36,621
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    36,621
    34,701
    4,238
    Male
    IT
    Pennsylvania
    Hello firthy. Welcome to Android Forums! :)

    A little more information would be helpful. Can you shut it off and reboot? What happens and when exactly do you get the white screen?

    It could be a misbehaving launcher, a corrupt file or driver or hardware failure. The first two might be fixable. The third is time to send it in for repair.
     
  3. firthy1234

    firthy1234 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 14, 2014

    Jan 14, 2014
    5
    1
    6
    Thank you for your help. The only function this thing has is, if you depress the switch for a while, the blank, white screen will appear, and there is no way of doing anything else. Holding the switch down will turn the lighted screen off. What do you think?............firthy.
     
  4. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    Rank:
     #2
    Points:
    4,238
    Posts:
    36,621
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    36,621
    34,701
    4,238
    Male
    IT
    Pennsylvania
    That doesn't sound good. When the light is on, does it do anything if you plug it in to a PC?
     
  5. firthy1234

    firthy1234 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 14, 2014

    Jan 14, 2014
    5
    1
    6
    No, nothing when plugged into computer, 'cause can't access the connect usb function.............firthy.
     
  6. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum
    Moderator
    Rank:
     #2
    Points:
    4,238
    Posts:
    36,621
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    36,621
    34,701
    4,238
    Male
    IT
    Pennsylvania
    If it's software corruption, you could try reflashing the firmware.

    I found this YouTube video with instructions. Hopefully it works for your model.



    If that doesn't fix it, it most likely is a hardware problem which means you'll have to send it in for repair or replacement if it's still under warranty.
     
  7. firthy1234

    firthy1234 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 14, 2014

    Jan 14, 2014
    5
    1
    6
    Thanks for all your help, and time, much appreciated. The problems with this unit, I think are beyond the reach of a novice like me, but thanks again.............firthy
     
    lunatic59 likes this.

Share This Page

Loading...