1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Can't access market

Discussion in 'Android Devices' started by CDPlant, Sep 18, 2011.

  1. CDPlant

    CDPlant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,645
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    1,645
    974
    213
    Essex, UK
    For the past week or so, the market has barely been working on my phone - takes forever to load, keeps force closing and won't display the 'My Apps' section. So today I decided to be slightly naughty and downloaded the apk of the newest android market (3.1.3) to see if that would help get rid of these issues.

    I went into Astro, pressed 'Upgrade' on the apk and installed it. However, when I opened up the market, it repeatedly kept saying 'Connection timed out. Please re-try.' After several tries (and turning 3G on and off etc) it came up saying 'Authorisation needed. Please sign into your google account.' I am signed into my google account, and when I press menu -> accounts on the market it shows up as being signed in.

    I have just uninstalled that version of the market and it is now back to the original market that I had (2.3.4) but it will not load anything whatsoever. It sits at the loading page and every few minutes displays the message - 'A network error has occured. Retry or cancel and return to the previous screen. I have also tried to install an app from the market website, and although it says it will be downloaded, it doesn't actually show up on my phone.

    Is there anything I can do to fix this? I cannot get onto the market at all and i'm worried I might have to reset my phone entirely.
     

    Advertisement

  2. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,110
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,110
    24,088
    3,118
    Scotland
    Clear the data and cache via Settings -> Applications -> Manage Applications -> All

    Does that sort?
     
  3. CDPlant

    CDPlant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,645
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    1,645
    974
    213
    Essex, UK
    Unfortunately not, as I uninstalled the new version and reverted back to the original, it restored the market to its original state, and removed all the data, so there is nothing actually on there now. All my apps are still there though.
     
  4. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,110
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,110
    24,088
    3,118
    Scotland
    Do you have 2 step verification enabled per chance?

    Also, have you tried a simple reboot and battery pull?
     
    CDPlant likes this.
  5. CDPlant

    CDPlant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,645
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    1,645
    974
    213
    Essex, UK
    Didn't pull the battery out - just did it and now it works :) Thanks very much, I didn't even think to take the battery out at all.

    I wonder if I should try installing the new market again.... although it did take quite a while to get the battery cover on and off :p
     
  6. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,110
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,110
    24,088
    3,118
    Scotland
    Aye, it's not the easiest to remove :)

    I'd 3.0.2.6 (I think that's the version) installed, thought it was a too sluggish and uninstalled. I'll give 3.1.3 a try see if that's any better.
     
  7. john_g

    john_g Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    558
    Joined:
    Nov 6, 2010

    Nov 6, 2010
    558
    186
    93
    London, UK
    I'm puzzled by this as I am still on v2.3.4 and haven't been notified of any upgrade. A while back I read an article detailing the new-look Market that we'd be getting ( Google revamps Android market for phones (Wired UK) ) but I am still on the old version.

    Searching the Android Market for "Android Market" gives no results on my phone. If I do the same search on my PC, I get one result which is shown as being incompatible with my DHD, clearly because it's "Optimized for the tablet form-factor and Android 3.0..."

    So have others received the reported upgrade or did this never happen?

    Thanks,

    John
     
  8. CDPlant

    CDPlant Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,645
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    1,645
    974
    213
    Essex, UK
    I wonder if it's network dependent when you get the update? I'm on Three UK and it has not come through (hence downloading the new version), they usually take their time getting updates out.
     
  9. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,110
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,110
    24,088
    3,118
    Scotland
    Not entirely sure how it's done, the last time I reflashed my GF's Orange San Francisco, it updated as soon as I'd accessed the market for the first time. But I've not had it officially on mine yet.

    As an aside 3.1.3 is working much better to the version that I had on before.

    john_g, do you want a link to try out the new version?
     
  10. john_g

    john_g Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    558
    Joined:
    Nov 6, 2010

    Nov 6, 2010
    558
    186
    93
    London, UK
    That would be great thanks!
     
  11. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,110
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,110
    24,088
    3,118
    Scotland
  12. john_g

    john_g Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    558
    Joined:
    Nov 6, 2010

    Nov 6, 2010
    558
    186
    93
    London, UK
    Thanks for the link. It seems to run ok and looks like a useful upgrade, but I'm experiencing one problem that is listed as a known issue: If I go to Menu/My Apps, I only get six (out of maybe two dozen) listed - the four I've paid for, plus Google Maps and YouTube. Interestingly, if I go to the page for an unlisted but installed app, that page does show it as being installed, so the issue seems to be about the way the My Apps list is being populated. I've done the usual... clearing data and cache and pulling the battery, but this hasn't helped.

    Update: having left things a while, it's clear that I am no longer being notified of app updates, so I've un-installed this version of the Market and gone back to v2.3.4 (whereupon I was immediately notified of two updates). In order to get the complete apps list back, I had to do the following: go into settings/apps and clear Market data and cache and then un-install the upgrade. Then launch the Market app and un-install and re-install one (any one) of the installed apps not showing on the My Apps list. On completing this, the original apps list re-appears.
     
  13. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,110
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,110
    24,088
    3,118
    Scotland
    Shame it didn't work John, I'm finding it much slicker and nicer than the previous version I had installed.
     
  14. Goreygirl

    Goreygirl Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    631
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    631
    114
    103
    Female
    Occupational Health Advisor
    Kildare, Ireland


    I'm unbranded and haven't got it yet. My sis and bro-in-law both have Galaxy S' and both with Meteor (Ireland); she has update and he doesn't. :rolleyes:
     

Share This Page

Loading...