1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Is there a fix for this, or no?

Discussion in 'Android Devices' started by MRW1215, Jun 3, 2011.

  1. MRW1215

    MRW1215 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    240
    Joined:
    Mar 18, 2011

    Mar 18, 2011
    240
    10
    38
    Every now and then, when I turn my phone on, my data signal defaults to 1X, and I can't seem to get it to go back to 4G. I use the LTE OnOff app to switch it to 3G only, and it picks up the 3G fine, but if I switch back to 4g mode, it goes back to 1X. Restarting the phone usually fixes it (not always, though), but it also drains like 10-15% of the battery.

    I think the signal should be fine, as most days, I have a strong consistent 4G connection, but on days where it sticks to 1X, I don't know how to fix it. :/
     

    Advertisement

  2. Romikemi

    Romikemi Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    141
    Joined:
    Mar 17, 2011

    Mar 17, 2011
    141
    23
    38
    OFL
    Each time you restart your phone, it makes a guess at the battery life based on the voltage output. You're not losing battery power, you're just being given a different guess based on what Android can tell since you restarted. Battery meters are just a guess.

    I've had the same 1x situation, and my son has as well. I would blame the local network more than the device, but since HTC had to build LTE ability from scratch it's highly likely to have major bugs in certain network conditions.
     

Share This Page

Loading...