1. Download our Official Android App: Forums for Android!
  2. We apologize for the disruption in email services! They are sending out now, but there is a backlog, so it may take a little time to catch up.

Root [Merit] ZTE 990g will not turn on Debugging mode

Discussion in 'Android Devices' started by Kronin, Sep 18, 2012.

  1. Kronin

    Kronin Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    5
    Joined:
    Sep 10, 2012

    Sep 10, 2012
    5
    0
    25
    I can not get get my phone to go in the Debugging mode. I connect it up and no little bug appears in the Status bar it just offers USB storage mode, with the USB icon in the status bar... ADB on the computer doesn't even see it. It worked just fine until the WiFi quit but, thanks to Tech support, I got it back. The poor guy at Tech had no idea what I was talking about, Debug Mode. I've tried this on two different computers.

    I'm using Rom 1.3 in the Setup guide. I'm going back to the stock rom. This 1.3 rom seems buggy to me. Then again, I could be the one that is! Thanks ahead for the help.
     

    Advertisement

  2. Motorhead1991

    Motorhead1991 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    831
    Joined:
    Mar 7, 2012

    Mar 7, 2012
    831
    134
    113
    Student, Clearfield Job Corps, Diesel program
    Pasco, WA
    It's not the first time I've heard of this error. What I do know is that it's not the kernel. If switching to another ROM fixes the issue, there's your answer..
     
  3. kingmt

    kingmt Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    609
    Joined:
    Jul 24, 2012

    Jul 24, 2012
    609
    77
    78
    Male
    IRCop & Dev
    WV
    Factory Reset.
     
  4. clm3034

    clm3034 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 20, 2012

    Sep 20, 2012
    1
    0
    5
    I too am experiencing this with my merit. Debugging is no longer working and factory reset doesn't fix it. Also it somehow is no longer rooted. A fix for this would be great.
     
  5. kingmt

    kingmt Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    609
    Joined:
    Jul 24, 2012

    Jul 24, 2012
    609
    77
    78
    Male
    IRCop & Dev
    WV
    Are you running the one.three ROM? Did you do a restore or start fresh after the factory reset?
     
  6. Kronin

    Kronin Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    5
    Joined:
    Sep 10, 2012

    Sep 10, 2012
    5
    0
    25
    Ya, I had rooted and modded it but, re-installed the orginal mod with Clockwork. I found the problem was not the phone but my computer. I re-installed the Merit drivers and the ADB software. I would recommend cleaning your registry first because the first time I tried this it didn't work. That is at least what worked for me on both computers. I hope this helps with someone else's troubles.
     
Tags:

Share This Page

Loading...