1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Micro SD card class compatible

Discussion in 'Android Devices' started by bonjb, May 2, 2012.

  1. bonjb

    bonjb Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    17
    Joined:
    Feb 5, 2012

    Feb 5, 2012
    17
    0
    35
    Philippines
    Hello again,

    What micro SD card class is the SGY compatible with? I realized it late that my 'unexpectedly removed SD card' problem might be linked with this. I bought a Kingston 4GB Class 4 SD card to replace my 1GB Kingmax SD card (no class indicated on the card so I can't determine). :(
     

    Advertisement

  2. MSUgEEk

    MSUgEEk Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,696
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    3,696
    1,418
    313
    Electrical Design Engineer
    Northwestern Alabama
    Class shouldn't matter. SD card classes only describe the read/write speeds the card is capable of, not compatibility.
     
    bonjb likes this.
  3. bonjb

    bonjb Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    17
    Joined:
    Feb 5, 2012

    Feb 5, 2012
    17
    0
    35
    Philippines
    Thank you!
     
  4. MSUgEEk

    MSUgEEk Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,696
    Joined:
    Apr 22, 2010

    Apr 22, 2010
    3,696
    1,418
    313
    Electrical Design Engineer
    Northwestern Alabama
    Glad to help :)
     
  5. ToruBR

    ToruBR Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 6, 2012

    Aug 6, 2012
    1
    0
    5
    hi sorry about using this topic...

    whats the max capacity the samsung galaxy y GT-S5360B can use?
    i mean, if i buy a 32GB mini sd card it will work as good as the 2GB that came with?

    thx.
     
  6. android sgy

    android sgy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    37
    Joined:
    Apr 24, 2012

    Apr 24, 2012
    37
    1
    16
    india
    i use 8 GB..class 4..it works fine..
     

Share This Page

Loading...