1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root SMS message w/ new VM?!

Discussion in 'Android Devices' started by JLampitt, Feb 26, 2011.

  1. JLampitt

    JLampitt Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    21
    Joined:
    Dec 14, 2009

    Dec 14, 2009
    21
    0
    15
    Hey folks,

    Did some googling on this topic but nothing that's helped with rooted EVO on Fresh 3.5.0.1.

    This just started happening like a week ago and it's annoying as hell. I've been rooted for well over two months now.

    I use GO SMS over the stock app but have contacted the to find out if it was a new setting or something... it's not.

    Tried uninstalling GO but get the same result with the stock app.

    Anyone know how to shut this off?
     

    Advertisement

  2. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    Is it the message from 9016 saying you have a new voicemail? You can block it on sprints website in your my accounts area or you can use a number of call blocking apps


    Otherwise give us more details about what you are refering to
     
  3. JLampitt

    JLampitt Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    21
    Joined:
    Dec 14, 2009

    Dec 14, 2009
    21
    0
    15
    Yes, that's it.

    But why all of a sudden? I had a Hero before the EVO and up until a couple of weeks ago, this didn't happen.
     
  4. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Rank:
    None
    Points:
    833
    Posts:
    7,159
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    This happened to me on my Hero when I flashed AOSP 9.9.2. I did the call block and all was well. No idea why it would start all of the sudden, maybe one of the gurus has a better idea.
     
  5. stevcha

    stevcha Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    856
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    856
    274
    113
    Make sure you're not actually blocking the 9016 text if you use Sprint Visual Voicemail app. The Sprint VVM is tied to those 9016 text messages. In order for you to be notified that you have new vm you need to be able to receive those texts. You can use an app like RedList, Handcent, or Super Conversation to filter those text messages. It will allow you to receive the texts but won't notify you of them. That way you can still find out if you have a new VM.
     
    Granite1 likes this.
  6. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Rank:
    None
    Points:
    833
    Posts:
    7,159
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    I didn't realize when I was on the hero that this was the reason notifications stopped for VM. I never figured that one out before I got the evo. I assume this is the same if I flash CM or MIUI?
     
  7. stevcha

    stevcha Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    856
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    856
    274
    113

    MIUI is where I figured this out lol
     
  8. randsom

    randsom Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    34
    5
    16
    blocking it on Sprints website in my account doesn't work.............still comes through!
     
  9. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    What Rom are you running and are you using the Sprint VVM or Google Voice?
     
  10. randsom

    randsom Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    34
    5
    16
    not rooted and I use the stock visual voicemail
     
  11. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    Are you getting text notifications or the v30 error? You might have to clear data and try and reprovision it.
     
  12. evomattnc

    evomattnc Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,245
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,245
    536
    213
    Mechanical Engineer for GE Nuclear
    NC
    Red list 9016
     
  13. randsom

    randsom Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    34
    5
    16
    even after red list, still comes through
     
  14. evomattnc

    evomattnc Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,245
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,245
    536
    213
    Mechanical Engineer for GE Nuclear
    NC

    Is it a 9016 text? Did you blacklist it in the red list app?
     
  15. randsom

    randsom Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    34
    5
    16
    Its moire like a viewable voicemail notification in the status bar and not a text per say. Yes I tried putting 9016 in the black list.
     
  16. flyjbaker

    flyjbaker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,192
    Joined:
    Oct 17, 2009

    Oct 17, 2009
    1,192
    266
    163
    I think what you have to do is use another text messaging app(like handcent) and then disable your notifications for the stock messaging app and the then redlist it......my guess
     
  17. flyjbaker

    flyjbaker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,192
    Joined:
    Oct 17, 2009

    Oct 17, 2009
    1,192
    266
    163
    ...and then you have to go into redlists settings and disable any notification or you will get a little red dot in the notification bar!!!
     
  18. randsom

    randsom Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    34
    5
    16
    All this maddness for something that worked just fine 2 weeks ago? Give me a break Sprint!!!!!!!!!! You and your EVO are turning out to be a joke.....I have had to do about 3 factory resets for various issues this past year and this garbage keeps comming back............
     
  19. randsom

    randsom Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    34
    5
    16
    I already use GO SMS Pro
     
  20. sikclown

    sikclown Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,910
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    1,910
    965
    213
    Male
    Business Owner
    New Orleans, LA
    Wait so you are getting a notification in the top of your screen that says you have new voicemail and it isn't actually a text message? I guess I am confused but that sounds like how it is supposed to work.
     
  21. randsom

    randsom Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    34
    5
    16
    I get an additional notification on top of my stock VM status bar notification. This second notification is coming from my text messaging application, but it's not a retrievable text.
     
  22. evomattnc

    evomattnc Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,245
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,245
    536
    213
    Mechanical Engineer for GE Nuclear
    NC
    disable notifications in stock text app if you are using go sms...?
     
  23. randsom

    randsom Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    34
    5
    16
    I have. This is a stock VM notification.............
     
  24. evomattnc

    evomattnc Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,245
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,245
    536
    213
    Mechanical Engineer for GE Nuclear
    NC
    LOL you are giving me a headache j/k :) How about this since so many of us cant actually figure what you are referring to, take a screen shot with shoot me when it appears and load it up here so we can see it :) if you need go ahead and compose a vm to yourself so it appears...
     
  25. RunVert

    RunVert Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    238
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    238
    12
    38
    Fort Collins, Colorado
    a screenshot of the problem would be helpful! :)
     
Tags:

Share This Page

Loading...