1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [MetroPCS/CDMA] please help

Discussion in 'Android Devices' started by Nehemiah, Jan 20, 2013.

  1. Nehemiah

    Nehemiah Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    147
    10
    38
    Electrician
    Florida
    I have messed my phone up yet again..i was trying to flash a rom..and i must have done something wrong..now i have no roms on my phone..they have all been erased..even the stock rom..everything is just empty..i am able to get into clockworkmod recovery..what do i need to do?..can i use a recovery zip or something?
     

    Advertisement

  2. hesitatetwice

    hesitatetwice Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    58
    Joined:
    Oct 17, 2012

    Oct 17, 2012
    58
    5
    16
  3. flabinall

    flabinall Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    66
    Joined:
    Feb 13, 2012

    Feb 13, 2012
    66
    9
    16
    ok...deep breath....we good?....twrp was tricky with me as well.up at the top you've options for ext.sd and internal sd.I had to switch and there it was....you can always odin that boy back to life.try the return to stock option from shabby.
     
    Nehemiah likes this.
  4. airtioteclint

    airtioteclint Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,909
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    1,909
    855
    213
    Can you tell us what rom did you flash and what steps did you take?

    If you flased a 4.2 rom (cm10.1, liquid smooth, bb7) then your backups and stuff were moved. It is now in the data/media folder. 4.2 created new folder called the "0' folder.

    Plug your phone into a computer and copy the backup from data/media over to the 0 folder. Then restore in recovery

    Edit: This is my 100th times saying this on here. I HATE that 4.2 messes with those files.
     
    Nehemiah, nuttmeg, apeiiron and 2 others like this.
  5. DreamCity

    DreamCity Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    69
    Joined:
    Dec 1, 2012

    Dec 1, 2012
    69
    13
    18
    Male
    MetroPCS Sales Rep
    Miami, FL
    Where in FL are you located man?
     
  6. Nehemiah

    Nehemiah Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    147
    10
    38
    Electrician
    Florida
    ty u guys all for responding..like artioteclint said..my files were moved..so i was able to restore a rom..but many of my backups have dissappeared for whatever reason..originally i was trying to flash uscellular's bb7..which only but my phone into bootloop..i kept trying to reflash with different gapps cause i wasnt sure which ones to use..at one point..i went into recovery..did a factory reset and reboot..this is when my problem started..atleast thats when i realized that nuttin with is my download file in recovery anymore..i have since restored aokp which i dont use..but atleast im able to set my phone back up again..i find it strange that i cycle through about 4 or 5 different backups..there now all gone..everything i never use..meaning roms and different kernels are all here..but idk..

    anyway..im able to set my phone up again..but my question now is..are my downloads and backups always gonna be in that system/0/0 folder?
     
  7. Nehemiah

    Nehemiah Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    147
    10
    38
    Electrician
    Florida
    edit..double post
     
  8. Nehemiah

    Nehemiah Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    147
    10
    38
    Electrician
    Florida
    im in orlando
     
  9. airtioteclint

    airtioteclint Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,909
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    1,909
    855
    213
    First update your recovery. You're running an old one is why you have two 0 folders. (and they will keep multiplying if you don't update) just update in rom manager.

    Now, nothing should have been deleted. They all moved, just gotta find them. Lol

    The zero folder is a part of 4.2 roms. It's a multiuser thing. Second user profile will be labled as 1. Dumb as hell because who shares phone right? Lol anyways you will alway have it if u want to use 4.2 android. It's your new internal storage.
     
    Nehemiah and mike28 like this.
  10. Nehemiah

    Nehemiah Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    147
    10
    38
    Electrician
    Florida
    not sure how to update it
     
  11. airtioteclint

    airtioteclint Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,909
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    1,909
    855
    213
    I don't use cwm so I can't say for sure, but when you open rom manager isn't there anything like update recovery.? If not just choose flash recovery. It should flash the latest.
     
  12. Nehemiah

    Nehemiah Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    147
    10
    38
    Electrician
    Florida
    ok i did that..and another thing..since i did all the crap to my phone..rom manager says i have no backups
     
  13. jtw1216

    jtw1216 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    1,052
    155
    163
    Male
    Chef
    Garland, TX
    If I may put in a coupla words of advice. Read everything first before you flash anything, especially if your trying to flash from another carrier smh.
     
    mike28 likes this.
  14. airtioteclint

    airtioteclint Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,909
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    1,909
    855
    213
    There should'nt have been any problems with bb7. It flashes over with no modification. I think the problem happened when he panic because the initial boot up took longer than usual.(which is normal in fresh installs) that's when he went back into recovery and started doing all kinds of things.
     
  15. Nehemiah

    Nehemiah Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    147
    10
    38
    Electrician
    Florida
    if you read up on uscellular's bb7..its the same process we have for our roms..no special instructions..besides swap out a folder to get data..but i never got that far..when it came time for me to sign into gmail..it would just force close and bootloop
     
  16. mike28

    mike28 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    4,065
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    4,065
    1,058
    513
    Male
    Tampa
    Have you tested call volume on bb7?
     
  17. airtioteclint

    airtioteclint Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,909
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    1,909
    855
    213
    Oh that sounds like you flashed the wrong gapps. You needed 4.2. I think the lable for it was 1212.

    next time just reboot into recovery, wipe cache and dalvik and flash the right one.
     
  18. airtioteclint

    airtioteclint Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,909
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    1,909
    855
    213
    Yep. Nice and loud. :)
     
    mike28 likes this.
  19. Nehemiah

    Nehemiah Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    147
    10
    38
    Electrician
    Florida
    yes i definitely did..am i still able to find my old backups?..i would like to have king kang back
     
  20. airtioteclint

    airtioteclint Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,909
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    1,909
    855
    213
    Did you look in your data/media/cwm folder yet? Or maybe the 0 folders.
     
  21. Nehemiah

    Nehemiah Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    147
    10
    38
    Electrician
    Florida
    when i try it it says no files found and its in system/0/0/clockworkmod/backup
     
  22. firenemesis7

    firenemesis7 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    281
    Joined:
    Apr 23, 2012

    Apr 23, 2012
    281
    127
    68
    Male
    Machinist
    Melvindale, Michigan
  23. firenemesis7

    firenemesis7 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    281
    Joined:
    Apr 23, 2012

    Apr 23, 2012
    281
    127
    68
    Male
    Machinist
    Melvindale, Michigan
    see if they show up in a file manager once you boot up if they due try moving out of the double 0 folder and into system/0/clockworkmod/backup or just system/clockworkmod/backup or try using twrp it is alot more user friendly IMO
     
    Nehemiah likes this.
  24. Nehemiah

    Nehemiah Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    147
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    147
    10
    38
    Electrician
    Florida
    where can i download twrp?
     
  25. mike28

    mike28 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    4,065
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    4,065
    1,058
    513
    Male
    Tampa
    From goo download from play store and download twrp from there
     
    Nehemiah and airtioteclint like this.

Share This Page

Loading...