1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Siyah kernel - Dummies Guide

Discussion in 'Android Devices' started by ironass, Mar 20, 2012.

  1. ironass

    ironass Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,626
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,626
    5,840
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Siyah kernel v3.2rc1 is up! :D

    "Changelog:

    fixed
     

    Advertisement

    Hawker, james_uk and webby62 like this.
  2. Kie

    Kie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    822
    Joined:
    Oct 7, 2011

    Oct 7, 2011
    822
    223
    113
    Risk and Safety Engineer
    Perth, Australia
    At last! Felt like a lifetime :D
     
  3. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    RC1 is looking good. I flashed it this morning after zeroing-out my VC/ExTweaks settings. It's running fine with my previous undervolt settings @ 200-1200MHz (using the default 18-step freq_table). No problems to report as yet.
     
  4. ironass

    ironass Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,626
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,626
    5,840
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Siyah kernel 3.2rc2 is up! :D

    "Changelog:

    disabled ESCAN_RESULT_PATCH in wifi driver
    auto-reset extweaks profiles if customconfig.xml is changed
    default i/o scheduler is set to sio for all profiles
    increased brightness level for battery profile
    undervolted gpu steps by 50mV in default profile
    "
     
  5. ooberandy

    ooberandy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    711
    77
    78
    Hartlepool, UK
    I've just updated to 3.2rc2 & now my wifi wont turn on. Have been back into recovery & cleared cache & dalvik, but still the same.

    Is there anything I should try next?
     
  6. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    what ROM are you using?
     
  7. ooberandy

    ooberandy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    711
    77
    78
    Hartlepool, UK
    I'm on D4 Rom version 10
     
  8. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    restore /system/lib/modules from the original rom

    3.2 is up
    (just cant get the staff these days ironass)
     
    ironass likes this.
  9. ooberandy

    ooberandy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    711
    77
    78
    Hartlepool, UK
    Cheers, but how would I go about doing that :D
     
  10. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    copy the rom
    open the copy in 7zip
    delete everything apart from META-INF and system
    go into system
    delete everything apart from lib
    go into lib
    delete everything apart from modules
    save+exit
    flash
     
    brightman and ooberandy like this.
  11. ironass

    ironass Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,626
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,626
    5,840
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Crikey! That caught me out. :ahhhhh:

    "Changelog:

    removed nandroid backup from/restore to 2ndROM. There is a problem which I have just noticed and it will take some time to fix that. Use swap&backup until I fix it.
    default lower cpu step is set to 100MHz
    your extweaks settings will be automatically reset after flashing this version
    used Linaro toolchain 4.7 (2012.04) which let me use gzip without exceeding 8MB
    "
     
  12. ooberandy

    ooberandy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    711
    77
    78
    Hartlepool, UK
    Does it matter if I change the file name, so I can easily identify it on my phone?
     
  13. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    You can call it whatever you want mate
     
  14. ooberandy

    ooberandy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    711
    77
    78
    Hartlepool, UK
    Cheers. I tried it as listed & it got stuck at the siyah boot screen logo when I rebooted. Reinstalled the full ROM & problem is solved.
     
  15. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    All good here with v3.2.

    Not mine - my customised ExTweaks profile remained active after flashing.
     
  16. ironass

    ironass Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,626
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,626
    5,840
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    mis post... got excited about change log for 3.2.1.
     
  17. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Was it the thought of having Gok's cat as your boot logo? :D
     
  18. matttye

    matttye Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,938
    Joined:
    Apr 26, 2010

    Apr 26, 2010
    1,938
    379
    163
    Senior Legal Secretary
    Lincoln, England
  19. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,541
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,541
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    Blimey, this will be the third kernel change in 24hrs.... slow down, Gok! :D
     
  20. ironass

    ironass Extreme Android User
    Thread Starter
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,626
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,626
    5,840
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Siyah kernel 3.2.2 is up! :D

    "Changelog:

    added support for Boot-to-Gecko (b2g) (thanks to pulser)
    slightly modified panel gamma set to have smoother transition for low-level lights and this will also help a little with the battery life when the screen is on.
    removed LCD panel undervolting to prevent grayish tint with low brightness
    enabled SCHED_AUTOGROUP once again
    added
     
  21. Choronzonix

    Choronzonix Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    77
    2
    16
    Has anyone else been having wifi issues (i.e. it refusing to turn on at all) with Siyah? I've been having this issue intermittently with quite a few of the releases, with some not having the problem but others are. I haven't really been scientific in monitoring it tbh, as it took me a long time to realise that it was a kernel issue (I had thought before it had occured because I had only cleared cache and dalvik when upgrading to a newer version of a ROM, not done a full wipe) but i'm 99% sure it's Siyah doing it now. I switched to N.E.A.K. and haven't had any problems since.

    My most recent occurence was when I switched ROMS from D4 to Hydrogen the other day. Hydrogen doesn't come bundled with Siyah so I flashed v3.2 and immediately after rebooting my wifi stopped working, which is the point I realised Siyah must have something to do with it. I'm no expert on these things though. I really like Siyah otherwise though so i'd be hoping to be able to switch back to it once this has been cleared up.
     
  22. ooberandy

    ooberandy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    711
    77
    78
    Hartlepool, UK
    I've been having some issues too. Hawker gave me the instructions shown above, but this didn't work for me. Might work for you though...
     
  23. Choronzonix

    Choronzonix Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    77
    2
    16
    Thanks for that ooberandy. I'm kinda relieved i'm not the only one having wifi issues with Siyah, although Hawker's solution seems sort of cumbersome to me (although kudos for figuring it out Hawker!). I might just stay away from it until a definitive fix is reported.
     
  24. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    The problem is not with the rom or kernel, it is due to kernel cleaners, hence the update to gs2wiper.
     
    Choronzonix likes this.
  25. Choronzonix

    Choronzonix Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    77
    2
    16
    Ah thanks for that Hawker - I had been using an old version of you Blitzer script which was obviously causing all the problems. Cheers!

    Looks I should keep a closer eye on some of the threads for these things :)
     

Share This Page

Loading...