1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips 3g boost that really works.

Discussion in 'Android Devices' started by DTowns Finest, Feb 29, 2012.

  1. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,835
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,835
    2,489
    323
    Male
    None :(
    Pompano Beach, Fl
    try going back to PRL 3025, some people got better speeds with that one, I get better speeds with 3026
     

    Advertisement

  2. UKCatFan

    UKCatFan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    793
    Joined:
    Dec 15, 2010

    Dec 15, 2010
    793
    122
    93
    Oh well nevermind. I decided to go ahead and upgrade to the Connect :) All I can say is WOW what an improvement!!!
     
  3. alfick3

    alfick3 Android Expert
    Rank:
     #94
    Points:
    303
    Posts:
    2,756
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    2,756
    450
    303
    Male
    IBM SSR
    DFW, TX
    I'd love to get the Connect (or even the Attain) but can't afford the $350 out the door (or even the $250 for the Attain). I'll probably get a new phone a year from now with the tax refund next year.
     
  4. unnamedny

    unnamedny Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,093
    Joined:
    Dec 26, 2010

    Dec 26, 2010
    1,093
    162
    143
    Ok so which versions of phones it works on? Does it work with custom roms? Is there a point doing it, if you don't get 3g in my area?
     
  5. DTowns Finest

    DTowns Finest Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    55
    Joined:
    Dec 9, 2011

    Dec 9, 2011
    55
    19
    18
    Male
    Dallas,Tx
    (politely saying) read above posts. Metro pcs phones stock or rooted. It's a 3g boost. Some say it helped 2g some say it decreased 2g. Speeds. I suggest you try it. It's an easy process. U can always switch back if it decrease your speed. Run speed test before u change it then run speed test afterwards. Then you will know which is better for you.
     
  6. igooglemyself

    igooglemyself Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 15, 2011

    My friend has a Samsung Galaxy Indulge, Do you think this would work, just to boost the 3g service? Or do you think this would help the 4g too?
     
  7. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,835
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,835
    2,489
    323
    Male
    None :(
    Pompano Beach, Fl
    try it, if it makes it worse you can always change it back
     
  8. bucketbass

    bucketbass Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    74
    Joined:
    Dec 28, 2010

    Dec 28, 2010
    74
    3
    16
    Ase Master Auto Tech
    Central, Fl
    Wow from 76k dn 31k up to 725k dn 169k up! That is amazing....
     
  9. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,835
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,835
    2,489
    323
    Male
    None :(
    Pompano Beach, Fl
    omg that is an amazing difference!!!!!!!! what prl are u on? and your in orlando?
     
  10. Blackhawk1969

    Blackhawk1969 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    175
    Joined:
    Jan 31, 2012

    Jan 31, 2012
    175
    39
    63
    Male
    A galaxy far far away
    I never got 3g speeds..i still dont get true 3g but i do get much faster speeds..the difference of being able to watch videos online where before i did this i coudnt watch anything unless i was on wifi. if you dont get good speeds try using the different Kernels... I used 3025 because 3024 and 3026 caused drops in speed compared to the 3025 prl.. hope it helps
     
  11. Paulp4

    Paulp4 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Feb 24, 2012

    Feb 24, 2012
    4
    0
    5
    i would love to do this but i cant get qpst to recognize my phone
     
  12. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,835
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,835
    2,489
    323
    Male
    None :(
    Pompano Beach, Fl
    1. try to change the COM port # to 1 or 2 with device manager
    2. try restarting the phone
    3. try restarting the computer
     
  13. Bryonium

    Bryonium Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Oct 19, 2011

    Oct 19, 2011
    42
    2
    16
    My D/l went from 0.09 to 0.19 Mbps but the upload went down. Still worth a try though !
     
  14. OLDSCHOOL410

    OLDSCHOOL410 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 29, 2011

    Nov 29, 2011
    7
    0
    5
    so i have a samsung galaxy attain(a metropcs smart phone), and i got it activated under my (100$ 4 line plan). but i cant get the internet to work on it.
    im not looking for the 4g internet, just 3g. not sure what settings to put in qpst. i have configure the phone@mymetropcs in teh m.ip and ppp tabs, i have put the MSL password but nothing.
    when i re-read the phone in qpst i see that it changed back some of the entries to @aas.mymetropcs.com under the UM tab and @pda.mymetropcs.com under the AN tab, i had originally put in there @mymetropcs.com but tey got changed back. not sure if this is why internet is not working on it.
    help!
     
  15. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,835
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,835
    2,489
    323
    Male
    None :(
    Pompano Beach, Fl
    Those are correct, if you haven't tried yet, reboot your phone, also make sure data is enabled.
     
  16. uglydude21

    uglydude21 Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    56
    Joined:
    Mar 23, 2012

    Mar 23, 2012
    56
    4
    36
    Kansas City, MIssouri
    i take it that you cant do this with cricket. since cricket doesnt reall have a spc
     
  17. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,835
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,835
    2,489
    323
    Male
    None :(
    Pompano Beach, Fl

    SPC=MSL and all androids do.
     
  18. uglydude21

    uglydude21 Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    56
    Joined:
    Mar 23, 2012

    Mar 23, 2012
    56
    4
    36
    Kansas City, MIssouri
    haha yeah i got it 000000
     
  19. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,835
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,835
    2,489
    323
    Male
    None :(
    Pompano Beach, Fl

    You can do stuff by entering 000000?? o_O
     
  20. lyubimov

    lyubimov Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    29
    2
    16
    Fort Lauderdale, FL
    Tried it. didn't affect my speeds at all :) Still worth a try, I guess
     
  21. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,835
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,835
    2,489
    323
    Male
    None :(
    Pompano Beach, Fl

    What PRL are you on?
     
  22. lyubimov

    lyubimov Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    29
    2
    16
    Fort Lauderdale, FL
    I'm on PRL 3029.

    3 results on the bottom - before trying this, top 3 - after. No difference.
     

    Attached Files:

  23. SamsungAdmire

    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,254
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    1,254
    123
    163
    damn thats sad lmao
    Try changing Wireless & Networks > Mobile Networks > System Select and tap on Automatic.
     
  24. Sortin

    Sortin Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    May 11, 2012

    May 11, 2012
    8
    0
    5
    Awesome, I just jumped my 3G speed from 110-150 kbps to over 1000 kbps. That's about the same speed as the wi-fi at work, not that I get reception inside anyway, though.

    Upload speed isn't much better though...around 170 kbps...don't really do much uploading anyway though.

    I believe I'm still using 2.2...I've never done anything but upgrade to 3G when that option was available, upgraded the roaming towers or whatever that option is.
     
  25. omgbossis21

    omgbossis21 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    704
    Joined:
    May 1, 2011

    May 1, 2011
    704
    142
    93
    Amazing tweak guys! Went from 115 down to 647 down with just 1 bar of 3g, thanks so much!
     
Tags:

Share This Page

Loading...