1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [MetroPCS & T-Mobile] New Full v10J ROM Flashable *Updated 9/26/2015*

Discussion in 'Android Devices' started by GameTheory, Jun 30, 2015.

  1. ValydFxctz

    ValydFxctz Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Ok thank you. And yes it is entirely my fault for following the directions as listed. I hope you can help me and thank you again.
     

    Advertisement

  2. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan
    You didn't do a system back up? if so, just restore back to it. reboot. then try the updated again. if you didn't back up I can make a clean back up for you to restore from.
     
  3. DrakenFX

    DrakenFX Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    146
    Joined:
    Jun 13, 2015

    the thing is
    the thing is as far i understand he Wipe system meaning after Flashing the LP511_MS631_6-30-2015.zip should get that system back but update to 5.1.1 so there must be something else or maybe doing something wrong idk.
     
  4. ValydFxctz

    ValydFxctz Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Omg your a lifesaver if this works but no i did not back up the file.
     
  5. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan

    We had people do that with spirit and the Mega. I made them a clean backup of the system. had them flash it through restore and they were back up and running.
     
  6. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan
    give me about 5 mins to get the backup and upload it.
     
    Krlypumaa and GameTheory like this.
  7. ValydFxctz

    ValydFxctz Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Ok thank you alot. Will this def work?
     
  8. Gomez025

    Gomez025 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    311
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    311
    44
    43
    Former authorized dealer for MetroPCS
    Van Nuys, CA
    Does it have to be rooted for this update? My phone isn't rooted at all and is at software version 3110a
     
  9. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan
    you have to have TWRP recovery installed. so yes you need to be rooted.
     
  10. ValydFxctz

    ValydFxctz Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Ok i can get into twrp recovery but when i tried to flash it says no root
     
  11. DrakenFX

    DrakenFX Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    146
    Joined:
    Jun 13, 2015

    1- yes need to be Rooted so you'll be able to install TWRP
    2- you can still do OTA but you'll be loosing your bootloader to be lock meaning can root but not install custom recovery and without TWRP custom recovery wont be able to Flash and try new roms.
    3- updating with @GameTheory flashable zip file you will sustain Root + Custom Recovery + Unlock Bootloader

    you'll be fine if it say that when Reboot
     
    GameTheory and bnb25 like this.
  12. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan
    that was for the other guys question. lol sorry.
     
  13. ValydFxctz

    ValydFxctz Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Its cool. How do i install the backup file?
     
  14. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan
    deleted for now.
     
    #64 bnb25, Jul 1, 2015
    Last edited: Jul 2, 2015
    horsecharles likes this.
  15. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan
    Hold off for now.
     
    #65 bnb25, Jul 1, 2015
    Last edited: Jul 2, 2015
  16. GameTheory

    GameTheory Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #42
    Points:
    493
    Posts:
    3,985
    Joined:
    Jul 23, 2012

    You shouldn't post that as that doesn't fully update to 5.1.1 since it will be missing the new modem.

    He can use your 5.0.2 backup and then follow what's in the first post to update.
     
    Krlypumaa likes this.
  17. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan
    No, that wasn't for him. I was posting the 5.1.1 back for those who are on 5.1.1 that might mess something up and not have a back up for it.

    Sorry for any confusion.
     
    #67 bnb25, Jul 1, 2015
    Last edited: Jul 1, 2015
    horsecharles and Krlypumaa like this.
  18. Mesa4teensKevin

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 2, 2015

    Jul 2, 2015
    2
    0
    15
    Male
    Quick question can i use this to update my stylo without rooting? I dont care about rooting, loading custom roms or locking my bootloader i just want the update to 5.1.1 without waiting
     
  19. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan
    You have to flash it through TWRP recovery. On this phone you can only do that by being rooted so you can flash TWRP
     
  20. Mesa4teensKevin

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 2, 2015

    Jul 2, 2015
    2
    0
    15
    Male
    That sucks oh well guess i have to wait ;o thx anyways
     
  21. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan
    PROBLEM SOLVED
     
    #71 bnb25, Jul 2, 2015
    Last edited: Jul 2, 2015
    horsecharles and Krlypumaa like this.
  22. ValydFxctz

    ValydFxctz Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    It worked thnx bnb25
     
    Krlypumaa likes this.
  23. amoblox

    amoblox Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Sep 24, 2013

    Sep 24, 2013
    7
    1
    6
    I'm in the same boat. No update here yet.
     
  24. bnb25

    bnb25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,617
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    2,617
    376
    173
    Male
    Michigan
    hey GT, ValydFXctz used the back up i put up. the 5.0.2 one. Hes not getting data. He said he updated to 5.1.1 using your zip file. but still no data. any suggestions?
     
  25. Krlypumaa

    Krlypumaa Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,770
    Joined:
    Jan 8, 2012

    Jan 8, 2012
    1,770
    758
    253
    Male
    Media Editor,
    Tampa, FL.
    @@@GT should I use your LL support recovery boot app to boot into recovery or do it with combo bottons
     
Tags:

Share This Page

Loading...