1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM] SuperROM B13 v4.2 {updated 6-8-14}

Discussion in 'Android Devices' started by SuperR, Jul 22, 2013.

  1. Bee1

    Bee1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 20, 2013

    Jun 20, 2013
    247
    37
    73
    Male
    staying monetary fit!
    Los Angeles, Ca
    Xposed framework module xprivacy when activated will make n861 appear unrooted to some apps (sd maid so far) and will prevent downloads from some sites.Guess it is doing its job though.
     

    Advertisement

  2. Bee1

    Bee1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 20, 2013

    Jun 20, 2013
    247
    37
    73
    Male
    staying monetary fit!
    Los Angeles, Ca
    PS
    Xprivacy:
    There is a submenu when you tap on individual apps that opens up and you can be more selective in choosing.
     
  3. boricuakiller

    boricuakiller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,157
    Joined:
    Aug 30, 2012

    Aug 30, 2012
    1,157
    73
    128
    Male
    muisic producer at bad seed family
    puerto rico
  4. mrleroybrown

    mrleroybrown Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    206
    Joined:
    Dec 28, 2012

    Dec 28, 2012
    206
    19
    38
    Male
    Goat Herder
    Somewhere east of the mississippi
    R

    Hoe do you tether wifi on this rom?
     
  5. SuperR

    SuperR Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #52
    Points:
    433
    Posts:
    3,980
    Joined:
    Aug 23, 2010

    Aug 23, 2010
    3,980
    1,995
    433
    Male
    Invisible
    Same way as all other b11 roms. There are a few threads about it.
     
  6. boricuakiller

    boricuakiller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,157
    Joined:
    Aug 30, 2012

    Aug 30, 2012
    1,157
    73
    128
    Male
    muisic producer at bad seed family
    puerto rico
    hey super im using your rom with new kernel battery life is awesome all day out of the charger heavy use still have 39% battery life awesome conbination
     
    SuperR likes this.
  7. Frank The Tank

    Frank The Tank Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    239
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    239
    12
    58
    Male
    Hey, what kernel settings are you set at? My battery life is terrible
     
  8. boricuakiller

    boricuakiller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,157
    Joined:
    Aug 30, 2012

    Aug 30, 2012
    1,157
    73
    128
    Male
    muisic producer at bad seed family
    puerto rico
    set to one with conservative
     
  9. mrleroybrown

    mrleroybrown Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    206
    Joined:
    Dec 28, 2012

    Dec 28, 2012
    206
    19
    38
    Male
    Goat Herder
    Somewhere east of the mississippi
    How do you change the kernel settings?
     
  10. Frank The Tank

    Frank The Tank Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    239
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    239
    12
    58
    Male
    Get voltage control from play store. You need serenity kernel flashed change settings.
     
  11. bcrichster

    bcrichster ROMinator
    Moderator
    Rank:
     #20
    Points:
    1,063
    Posts:
    7,078
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    7,078
    5,660
    1,063
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    ROM toolbox works nicely as well if u already have it. It has a set CPU/voltage control within
     
  12. TehJibba

    TehJibba Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    294
    Joined:
    Feb 10, 2013

    Feb 10, 2013
    294
    98
    53
    Male
    Website Development
    On A Boat
    theres links to them in the OP of the kernel thread ;)
     
  13. mrleroybrown

    mrleroybrown Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    206
    Joined:
    Dec 28, 2012

    Dec 28, 2012
    206
    19
    38
    Male
    Goat Herder
    Somewhere east of the mississippi
    Can't you just use voltage control without flagging the Serenity kernel?
     
  14. downthemachine

    downthemachine Developer Incognito
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    2,940
    Joined:
    Dec 30, 2011

    Dec 30, 2011
    2,940
    1,727
    333
    Mobile Electronics Installer/Shop Manager
    Minnesota
    You can use either stock or mine.
    Mine will allow you to go below stock settings.
    You could UC you max value with stock to get a little better battery life, but there are other features with mine to help make the phone faster.
    I don't quite understand what you mean by flagging :thinking:
     
  15. TehJibba

    TehJibba Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    294
    Joined:
    Feb 10, 2013

    Feb 10, 2013
    294
    98
    53
    Male
    Website Development
    On A Boat
    I think he meant flashing
     
    downthemachine likes this.
  16. mrleroybrown

    mrleroybrown Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    206
    Joined:
    Dec 28, 2012

    Dec 28, 2012
    206
    19
    38
    Male
    Goat Herder
    Somewhere east of the mississippi
    Lol...I guess it was a suggested word with Swype. Anyhow I'm running super room 11 ROM but when I downloaded Serenity I couldn't find it under my download folder and when I flashed it with cmw it said something about dirty kernel under "about phone". I restored my previous backup but I'll download it again and see what happens.
     
  17. TehJibba

    TehJibba Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    294
    Joined:
    Feb 10, 2013

    Feb 10, 2013
    294
    98
    53
    Male
    Website Development
    On A Boat
    It will say dirty kernel he hasnt changed the name of it. And youll need a program to adjust its settings once flashed
     
  18. mrleroybrown

    mrleroybrown Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    206
    Joined:
    Dec 28, 2012

    Dec 28, 2012
    206
    19
    38
    Male
    Goat Herder
    Somewhere east of the mississippi
    SuperR, what is the terminal emulator? It unfortunately stops when I try to open it.
     
  19. SuperR

    SuperR Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #52
    Points:
    433
    Posts:
    3,980
    Joined:
    Aug 23, 2010

    Aug 23, 2010
    3,980
    1,995
    433
    Male
    Invisible
    it's like linux terminal or windows cmd.exe. unlikely you will need it but you can delete and install from the play store if you do.
     
  20. TehJibba

    TehJibba Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    294
    Joined:
    Feb 10, 2013

    Feb 10, 2013
    294
    98
    53
    Male
    Website Development
    On A Boat
    I had the same issues when making my rom. I found that if you move it from /system/app to data/app it worked (atleast for me)
     
  21. TechDad378

    TechDad378 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    123
    Joined:
    Jun 2, 2013

    Jun 2, 2013
    123
    17
    58
    Male
    The Shore
    Tested and had no problems. Keep up the good work!
     
  22. mrleroybrown

    mrleroybrown Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    206
    Joined:
    Dec 28, 2012

    Dec 28, 2012
    206
    19
    38
    Male
    Goat Herder
    Somewhere east of the mississippi
    My screen comes on and stays on when on charge. I figure odd not good for battery life nor for screen life. Any ideas?
     
  23. SuperR

    SuperR Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #52
    Points:
    433
    Posts:
    3,980
    Joined:
    Aug 23, 2010

    Aug 23, 2010
    3,980
    1,995
    433
    Male
    Invisible
    You will need to get into Qualcomm settings app and uncheck the box that says "Stay On Plugged".

    edit: I used this app to make a shortcut for Qualcomm Settings (it's called com.android.qualcomm in the app under activities).
     
  24. videokid14

    videokid14 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Sep 15, 2012

    Sep 15, 2012
    96
    12
    18
    Male
    Lake Milton, Ohio USA
    thanx for all ur help so far lol. im trying to get used to this atom launcher lol. now if they try to update jelly bean OTA, would that hurt me or am i safe from it?
     
  25. SuperR

    SuperR Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #52
    Points:
    433
    Posts:
    3,980
    Joined:
    Aug 23, 2010

    Aug 23, 2010
    3,980
    1,995
    433
    Male
    Invisible
    First, we are unlikely to see another ota update for quite a while if ever lol. Second, don't do an ota unless you are full stock...which SuperROM is NOT. It will fail at best, brick your phone at worst so avoid ota while running custom roms :)
     
    videokid14 likes this.

Share This Page

Loading...