1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Virgin Mobile] [BETA] [4.4.4] Cyanogenmod 11 Unofficial

Discussion in 'Android Devices' started by xclusive36, Jun 20, 2015.

  1. nolen8

    nolen8 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 9, 2015

    Jul 9, 2015
    4
    0
    15
    Can one of you guys help me flash a recovery i cant do it for the life of me. I arady got adb and the tools

    Skype: nolen.g
     

    Advertisement

  2. nolen8

    nolen8 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 9, 2015

    Jul 9, 2015
    4
    0
    15
    i cant delete this message so i put this here xD
     
  3. daemon32

    daemon32 Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    79
    Joined:
    Jun 3, 2015

    Jun 3, 2015
    79
    18
    38
    How on earth do you compile TWRP? If I could do that, then I could manually disable the --wipe_data option that /sbin/recovery parses when you hold down volume down to get into the recovery... I tried using a hex editor on it, but I can't find the function that it uses to parse command line options. :(
     
  4. daemon32

    daemon32 Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    79
    Joined:
    Jun 3, 2015

    Jun 3, 2015
    79
    18
    38

    WCDMA is not CDMA at all, it's actually GSM, and needs a SIM card.

    I updated my rom: http://androidforums.com/threads/t-mobile-metropcs-beta-4-4-4-cyanogenmod-11-unofficial.923379/
     
  5. wladmcd

    wladmcd Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    28
    Joined:
    Jul 7, 2015

    Jul 7, 2015
    28
    1
    26
    Male
    I changed the fstab in ramdisk's( to exchange external to internal ) , but after that did not boot more
     
  6. daemon32

    daemon32 Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    79
    Joined:
    Jun 3, 2015

    Jun 3, 2015
    79
    18
    38
    Make sure you formatted the external sdcard as a GPT (GUID) disk and that the first partition is an ext4 partition at least 1GB in size.
     
  7. wladmcd

    wladmcd Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    28
    Joined:
    Jul 7, 2015

    Jul 7, 2015
    28
    1
    26
    Male
    i check this, the first partition is a GTP and ext4 of 4GB, and continues with the same error.
     
  8. xclusive36

    xclusive36 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #89
    Points:
    183
    Posts:
    1,338
    Joined:
    Jan 28, 2014

    Jan 28, 2014
    1,338
    457
    183
    Male
    Pepsi
    Maryland
  9. wladmcd

    wladmcd Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    28
    Joined:
    Jul 7, 2015

    Jul 7, 2015
    28
    1
    26
    Male
  10. Kasenomateru

    Kasenomateru Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    298
    Joined:
    Oct 30, 2013

    Oct 30, 2013
    298
    42
    43
    Male
    Which recovery is best to flash this rom? I've tried cwmt 6.0.4.8 and it says it installed fine but I rebooted my phone and it was stuck at the LG screen for 15 mins.
     
  11. xclusive36

    xclusive36 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #89
    Points:
    183
    Posts:
    1,338
    Joined:
    Jan 28, 2014

    Jan 28, 2014
    1,338
    457
    183
    Male
    Pepsi
    Maryland
    twrp or cwmt works. Just make sure you are on the zv5 aboot. http://dl.litestep.com
     
    Kasenomateru likes this.
  12. Kasenomateru

    Kasenomateru Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    298
    Joined:
    Oct 30, 2013

    Oct 30, 2013
    298
    42
    43
    Male
    Wow that's the thing I was missing lol thanks for the help.
     
  13. ravollmer

    ravollmer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    118
    Joined:
    Nov 4, 2012

    Nov 4, 2012
    118
    44
    43
    Male
    lawn care specialist
    Erie Pennsylvania
    Just wanted to say thanks for this rom. getting good battery life now and seems really stable . i used set cpu to set up some profiles and all is great keep up the great work
     
    xclusive36 likes this.
  14. ravollmer

    ravollmer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    118
    Joined:
    Nov 4, 2012

    Nov 4, 2012
    118
    44
    43
    Male
    lawn care specialist
    Erie Pennsylvania
    [​IMG]
    With heavy usage
     
    xclusive36 likes this.
  15. daemon32

    daemon32 Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    79
    Joined:
    Jun 3, 2015

    Jun 3, 2015
    79
    18
    38
    That's actually android itself... To fix that, go to: Settings -> Wifi -> Menu -> Advanced -> Keep Wi-Fi on during sleep and select Only when plugged in
     
    xclusive36 likes this.
  16. xclusive36

    xclusive36 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #89
    Points:
    183
    Posts:
    1,338
    Joined:
    Jan 28, 2014

    Jan 28, 2014
    1,338
    457
    183
    Male
    Pepsi
    Maryland
    Is anyone having phone call issues? I've noticed the phone call audio cuts in and out on my phone. Or just doesn't output any audio at all.
     
  17. Desecrated

    Desecrated Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    May 24, 2014

    May 24, 2014
    17
    2
    16
    It says calls are working but when I attempt to make a call the screen stays black until I press home and when I switch back to the dialer app I can't press anything, I have to hang up from the notification and I can't get the dial pad to show.
     
  18. xclusive36

    xclusive36 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #89
    Points:
    183
    Posts:
    1,338
    Joined:
    Jan 28, 2014

    Jan 28, 2014
    1,338
    457
    183
    Male
    Pepsi
    Maryland
  19. ravollmer

    ravollmer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    118
    Joined:
    Nov 4, 2012

    Nov 4, 2012
    118
    44
    43
    Male
    lawn care specialist
    Erie Pennsylvania
    I need wifi while phone is sleeping because i use a wifi calling app. Good to know tho thank you.
     
  20. daemon32

    daemon32 Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    79
    Joined:
    Jun 3, 2015

    Jun 3, 2015
    79
    18
    38
    I have too, it might be that the rom isn't controlling QDSP input/output levels correctly (as the audio codec is the SoC's DSP itself)...
     
  21. Kasenomateru

    Kasenomateru Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    298
    Joined:
    Oct 30, 2013

    Oct 30, 2013
    298
    42
    43
    Male
    Only problem with calls for me is the audio is too low even when adjusted with the volume button
     
  22. xclusive36

    xclusive36 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #89
    Points:
    183
    Posts:
    1,338
    Joined:
    Jan 28, 2014

    Jan 28, 2014
    1,338
    457
    183
    Male
    Pepsi
    Maryland
    Updated to include 4g/lte just like carbonrom. Vibration was removed as well.
     
    Evorest and Desecrated like this.
  23. xclusive36

    xclusive36 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #89
    Points:
    183
    Posts:
    1,338
    Joined:
    Jan 28, 2014

    Jan 28, 2014
    1,338
    457
    183
    Male
    Pepsi
    Maryland
    I got camera to a point where almost works. It says it can't connect to the hardware.
     
  24. wladmcd

    wladmcd Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    28
    Joined:
    Jul 7, 2015

    Jul 7, 2015
    28
    1
    26
    Male
    I also got this state, since a long time do not remember what I used, I believe that is one of the libs just, maybe we caught the stock rom Some of it should work. If the wrong is likely to give brick
     
  25. xclusive36

    xclusive36 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #89
    Points:
    183
    Posts:
    1,338
    Joined:
    Jan 28, 2014

    Jan 28, 2014
    1,338
    457
    183
    Male
    Pepsi
    Maryland
    There is a few things missing from the kernel still. I'm going focus on that and see if I can come up with anything.
     
    Evorest and wladmcd like this.

Share This Page

Loading...